Home



Creemore Farm





View of Farm House and New Addition with Deck in Foreground

The addition to an existing turn of the century farmhouse near Creemore, Ontario replaces an existing addition with a more contemporary two-storey tower with views out over the surrounding countryside. Work included re-cladding and insulating the existing farmhouse. The addition houses a vestibule, powder room, kitchen and sitting area at the ground floor and is connected by a new stair to the second floor housing a master suite. Corner windows project to the southeast with expansive views from the sitting area at the ground floor and master bedroom at the second floor. A deck extends from the south face overlooking the pond below. The structure is clad in a combination of horizontal and vertical wood siding with cedar accenting the corner windows, sunshades, deck and railings. The contemporary expression of the new tower addition allows for increased ceiling heights and a more generous volume of space over a small footprint while preserving the simplicity of the traditional farmhouse form.


< Before : Plans >





The Front Door

The Front Door




View Uphill

View Uphill from the Pond




View of the Living Room

Living room overlooking the pond




View from the Kitchen to the landscape

View from kitchen through to exterior




View of the Kitchen

Kitchen




View of the house at dusk

Lighting at dusk



project credits >