Home



Camp Arowhon Offices




View of the garden pergola

The dining pergola



This roof garden was built as an oasis behind the Camp Arowhon Offices in Toronto. The garden does double duty, providing a place for the staff to gather in good weather (for lunch and meetings) as well as providing a screened and textured “winter garden” to be viewed from one of the directors' offices. The planting was selected to provide lushness in spring and fall (the offices are vacated during camp months) and winter interest. All of the built elements were built from cedar harvested from nearby the camp, adding another link to Algonquin.





View of the garden and table

The dining table and back screen




View of the garden and back door

View to the West




View looking East

View of the East trellis




Detail of the wood planter

Detail of the main planter




View out the Director's window

View from the Director's Office



Arowhon Offices Page >



project credits >